Bemachtig je eigen stukje Domtoren!

De Domtoren staat tot en met 2024 in de steigers voor restauratie. ‘Van Dom tot steengoed’ zorgt ervoor dat zoveel mogelijk stukjes van de Dom, hoe klein ook, hergebruikt worden. Eind 2024 is het restmateriaal van de restauratie van de Domtoren volledig circulair ingezet en verwerkt in allerlei Utrechtse producten en initiatieven. Zo draagt een historisch icoon bij aan de toekomst van de stad. 

Van Dom tot Steengoed

Koop hier jouw stukje Dom

Wil jij een iconisch tastbaar stuk Utrechtse geschiedenis in handen krijgen? Het project ‘Van Dom tot steengoed’ geeft je dé kans van je leven om je eigen stukje Dom te bemachtigen. Met een lot voor slechts €2,50 maak je kans op een origineel ornament. Ben je benieuwd hoe dit ornament er in het echt uit ziet? Kom kijken in de VVV Winkel op het Domplein.

Koop hier je lot en schrijf je meteen in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle andere activiteiten. De kans om de Domtoren in huis te halen, krijg je immers maar één keer in je leven.

Koop hier je lot

 

Van Dom tot Steengoed

Ideeënwedstrijd

Doe mee met de ideeënwedstrijd van ‘Van Dom tot steengoed’! Heb jij een tof idee waar en hoe jij het steen van de Domtoren wilt terugzien? Of je nu een sleutelhanger met stukje steen of een bank van een ornament wilt maken. Een schaakspel wilt beeldhouwen of met Domgruis een tatoeage wilt zetten. Elk idee – hoe wild, groot of klein ook – is welkom.

Op 16 juni maken we de voorwaarden bekend en kan jij je idee indienen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en hoor als eerste hoe jij je idee in kan dienen.

Doe mee!

 

van Dom tot steengoed

Circulaire projecten

Op innovatieve wijze geven we de Domtoren door aan de volgende generatie. Hoe? Initiatiefnemer Brokkenmákers geeft puin, blokken en ornamenten hoogwaardig en zichtbaar een duurzame bestemming in de stad. Naast economische waarde wordt zo de cultuurhistorische, emotionele en circulaire waarde van het materiaal behouden. Te denken valt aan bijzondere projecten in de openbare ruimte zoals straatmeubilair, kunst en secundair bouwmateriaal. Daarmee behouden we het Domsteen voor en in de stad. Logisch en steengoed.

Circulaire projecten

 

Meer lezen over het project? www.vandomtotsteengoed.nl