Handgemaakte wandborden_Winkel van Utrecht / VVV

Șerin (36) woont al 20 jaar in Utrecht en sinds een aantal jaren samen met haar twee kids in Leidsche Rijn. Haar grote droom was om ooit een eigen winkel te hebben. Al op jonge leeftijd verzamelt ze samen met haar moeder mooie (vintage) spulletjes. Totdat haar huis zo vol kwam te staan, dat ze een deel is gaan verkopen. Met inmiddels een eigen merk én drie goedlopende winkels is haar droom werkelijkheid geworden. ‘Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen en om maatschappelijk betrokken te zijn.’ En voor haar eigen stadsie heeft ze een speciaal Utrecht-bord laten maken; te koop bij ons in de webshop!

Șerin had vooral een voorliefde voor wandborden; een leuke manier om bijzondere borden als decoratie aan de muur op te hangen. Inmiddels had ze er al zoveel verzameld, dat ze geen plek meer had in haar eigen huis. Dus wat doe je dan? ‘Anderen blij maken met je eigen ingekochte spullen! En zo ontstond mijn webshop, vol met wandborden in allerlei variaties, van design tot een vintage look. En met handgemaakte bordenhangers van mijn Deense leverancier’.

Een uit de hand gelopen hobby: na een goedlopende webshop opende Șerin vier jaar geleden haar winkel Bord&Meer aan de Amsterdamsestraatweg, waar ze geniet van het contact met haar klanten. ‘Het allerleukste aan mijn werk vind ik het contact met de mensen. Deze buurt is net een dorp; je leert de mensen écht kennen en ik neem de tijd om klanten advies te geven over hun interieur’. En sinds een halfjaar runt ze ook samen met vier andere ondernemers de collectieve, duurzame winkel Green Up: het grootste duurzame warenhuis van Nederland. ‘Dit warenhuis is een podium voor ondernemers die duurzaamheid voorop stellen. Met I Like Vintage bied ik tweedehands vondsten aan en geef ik ruimte aan kleine ondernemers, die hun ontwerpen verkopen in een duurzaam shop-in-shop concept.’ Șerin benadrukt dat ze niet alleen werkt voor het geld, maar de winkels ook ziet als een manier om maatschappelijk een steentje bij te dragen. Zo heeft ze begin zomer vorig jaar een pop-up store opgezet in samenwerking met studenten van het ROC in Kanaleneiland en werkt ze samen met de Voedselbank.

Utrechts bordje

‘Het Utrecht bordje in de Utrecht Winkel verkoopt heel goed, want mensen zijn trots op hun stad. Het ontwerp is getekend door een Utrechtse tekenaar en handgemaakt door een Utrechtse bordenmaker. Lokaal en duurzaam dus!’

Heb je een eigen ontwerp dat je graag terug wilt zien op een bordje? Dat kan! Neem contact op met Șerin en ontwerp jouw eigen bord!

Het Utrecht bord cadeau geven of als trotse Utrechter aan je eigen muur hangen? Bestel het bordje hier!