domtoren ring_Winkel van Utrecht / VVV

Domtorenring van Atelier Karin Wichers

Goud- en zilversmid Karin van Atelier Karin Wichers houdt van Utrecht en de Domtoren. "Als ik terug kom van vakantie en ik zie de Dom, dan voelt het als thuiskomen."
Tags: Domtoren
Handgemaakte wandborden_Winkel van Utrecht / VVV

Handgemaakte wandborden van Șerin

Al op jonge leeftijd verzamelt ze samen met haar moeder mooie (vintage) spulletjes. Met inmiddels een eigen merk én drie goedlopende winkels is haar droom werkelijkheid geworden.
Utrechtse zeep_Winkel van Utrecht / VVV

Utrechtse zeep die goed is voor iedereen

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in hartje Utrecht, die een blijvend duurzaam product maakt van (letterlijk) Utrechtse bodem.
Utrechtse vormen_Winkel van Utrecht / VVV

Utrechtse vormen van Joost Gijzel

Geïnspireerd door Utrecht ontwerpt Joost producten vóór Utrecht. Duurzame designs met een functie, geproduceerd in samenwerking met lokale ondernemers. Met Utrecht als zijn proeftuin; een onuitputtelijke inspiratiebron van historie en mooie verhalen.
Utrechtse zeefdrukken_Winkel van Utrecht / VVV

Utrechtse zeefdrukken van Lucas van Hapert

Lucas van Hapert is grafisch ontwerper, bekend om zijn zeefdrukken van iconische locaties in Utrecht. Lucas begon voor het eerst te experimenteren met zeefdrukken tijdens zijn studie aan de HKU aan de Ina Boudier Bakkerlaan. 
Keramiek door echtwaar_Winkel van Utrecht / VVV

Keramiek door echtWaar

Stichting echtWaar is een Utrechtse werkplaats waar mensen met een arbeidsbeperking producten van keramiek en textiel maken. De werkplaats staat onder leiding van Loes van der Heijden en Irma Heijnsdijk. Nadat het keramiekatelier waar zij samen werkten de deuren sloot, namen zij het heft in eigen handen.
Utrechts stadshout door noest_Winkel van Utrecht / VVV

Utrechts stadshout door noest

Mooie producten gemaakt van echt Utrechts hout: het Utrechtse bedrijf noest heeft de afgelopen jaren hard aan de weg naar succes getimmerd. Tijdens zijn werk als vrijwilliger bij houtwerkplaats stichting Tafelboom in Utrecht kwam noest oprichter Tom van Straaten voor het eerst in aanraking met stadshout.