domtoren ring karin wichers utrecht winkel utrechtse makers

Domtorenring van Atelier Karin Wichers

Goud- en zilversmid Karin van Atelier Karin Wichers houdt van Utrecht en de Domtoren. "Als ik terug kom van vakantie en ik zie de Dom, dan voelt het als thuiskomen."
Tags: Domtoren
wandborden utrechtse makers utrechts product utrecht winkel domtoren serin

Handgemaakte wandborden van Șerin

Al op jonge leeftijd verzamelt ze samen met haar moeder mooie (vintage) spulletjes. Met inmiddels een eigen merk én drie goedlopende winkels is haar droom werkelijkheid geworden.
werfzeep utrechtse makers utrechtse producten utrecht winkel

Utrechtse zeep die goed is voor iedereen

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in hartje Utrecht, die een blijvend duurzaam product maakt van (letterlijk) Utrechtse bodem.
Utrechtse vormen van Joost Gijzel

Utrechtse vormen van Joost Gijzel

Geïnspireerd door Utrecht ontwerpt Joost producten vóór Utrecht. Duurzame designs met een functie, geproduceerd in samenwerking met lokale ondernemers. Met Utrecht als zijn proeftuin; een onuitputtelijke inspiratiebron van historie en mooie verhalen.
Utrechtse zeefdrukken van Lucas van Hapert

Utrechtse zeefdrukken van Lucas van Hapert

Lucas van Hapert is grafisch ontwerper, bekend om zijn zeefdrukken van iconische locaties in Utrecht. Lucas begon voor het eerst te experimenteren met zeefdrukken tijdens zijn studie aan de HKU aan de Ina Boudier Bakkerlaan. 
Keramiek door echtWaar

Keramiek door echtWaar

Stichting echtWaar is een Utrechtse werkplaats waar mensen met een arbeidsbeperking producten van keramiek en textiel maken. De werkplaats staat onder leiding van Loes van der Heijden en Irma Heijnsdijk. Nadat het keramiekatelier waar zij samen werkten de deuren sloot, namen zij het heft in eigen handen.
Utrechts stadshout door noest

Utrechts stadshout door noest

Mooie producten gemaakt van echt Utrechts hout: het Utrechtse bedrijf noest heeft de afgelopen jaren hard aan de weg naar succes getimmerd. Tijdens zijn werk als vrijwilliger bij houtwerkplaats stichting Tafelboom in Utrecht kwam noest oprichter Tom van Straaten voor het eerst in aanraking met stadshout.