Utrechts stadshout door noest_Winkel van Utrecht / VVV

Mooie producten gemaakt van echt Utrechts hout: het Utrechtse bedrijf noest heeft de afgelopen jaren hard aan de weg naar succes getimmerd. Tijdens zijn werk als vrijwilliger bij houtwerkplaats stichting Tafelboom in Utrecht kwam noest oprichter Tom van Straaten voor het eerst in aanraking met stadshout. Dit inspireerde hem om zelf aan de slag te gaan en houtproducten met een bijzonder verhaal te maken. Hij begon hieraan in zijn eigen schuur, inmiddels werkt Tom al een paar jaar in een werkplaats met andere mensen met een eenmanszaak: ze delen de machines, bieden elkaar ondersteuning en sparren samen: ze zijn als het ware collega’s.

Wat begon met snijplankjes voor vrienden is inmiddels uitgegroeid tot een breed assortiment aan producten. Noest staat bekend om houten sleutelhangers in o.a. de vorm van de Dom maar maakt ook meubelstukken, klokken en manchetknopen. Dit alles gemaakt met hout van stadsbomen die gekapt moesten worden en die op deze manier een tweede leven krijgen. Op elk stukje hout staat van welke boom het hout komt en waar de boom in Utrecht heeft gestaan.

Tom vindt het een mooi idee dat er Utrechters rondlopen in de stad met stukjes Utrechts stadshout aan hun sleutelbos. ‘’De sleutelhangers hebben noest namelijk gemaakt tot wat het nu is.’’ Kom jij ook een stukje stadsboom uitzoeken in de VVV winkel?

De producten van noest zijn verkrijgbaar in onze webshop en in de VVV winkel op Domplein 9. 

Noest Lokale Maker
Noest
Noest
Noest